Περιγραφή

Η Σίτα Οριζόντιας Κίνησης αποτελεί τη βασική και οικονομική λύση για μπαλκονόπορτες. Λειτουργεί χειροκίνητα και το μάζεμά της γίνεται με κρυφό ελατήριο επαναφοράς. Κλείνει με ειδικό διπολικό μαγνήτη σε όλο το ύψος της και μπορούμε να τη σταθεροποιήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούμε απλά πιέζοντας τις σφήνες-στόπ μέσα στους οδηγούς ή στην ειδική εσοχή που βρίσκεται ακριβώς στο μέσο στις Δίφυλλες Σίτες.

Χάρη στα διαφορετικού πάχους κουτιά, η Σίτα Οριζόντιας Κίνησης μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα είδη κουφωμάτων (αλουμινίου, συνθετικά ή ξύλινα), ακόμη και αν το περιθώριο μεταξύ κουφώματος και ρολού ή παντζουριού είναι ιδιαίτερα μικρό. Ο άξονας περιτυλίγματος του πανιού είναι ενισχυμένος με πολλαπλές νευρώσεις, για μεγαλύτερη αντοχή σε μεγάλα ανοίγματα με ύψος έως 3m και πλάτος έως και 2,4m ως μονόφυλλη ή έως και 4,15m ως δίφυλλη.

Το πανί είναι άκαυστο Fiberglass με ενίσχυση από υαλοΐνες για μεγαλύτερη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία ώστε να μην “καίγεται” και να μην ξεραίνεται. Η ειδική σύνθεση του προσδίδει την απαιτούμενη σκληρότητα ώστε να μη “σακουλιάζει”.

Το ελατήριο αυτόματης επαναφοράς είναι γαλβανισμένο και χρωμιομένο για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και αθόρυβη λειτουργία. Δε σκουριάζει, δε διαβρώνεται με την πάροδο του χρόνου, δεν επηρρεάζεται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες (ρύπους μεγαλουπόλεων, αλμύρα παραθαλάσσιων περιοχών κ.α.) και δουλεύει απρόσκοπτα και αθόρυβα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.